Geschiedenis van Du Sourire Doux

 

DU  SO U R I R E  D O U X  EEN    VOOR BULLEN

In 1972 hebben wij ons eerste bulletje gekocht  Manty v.d. Kleyberg .  Op een van onze vakantie’s in la Douce France zagen wij een ansichtkaart van een Franse Bulldog met de tekst  Jamais je n oublierai  la douceur de ton sourire . Nooit zal ik de zachtheid van zijn glimlach vergeten. Dat sprak regelrecht tot ons hart en we zeiden tegen elkaar: Als we ooit gaan fokken, dan leiden we daar onze kennelnaam vanaf.
Helaas werd onze Manty maar 6 jaar en stierf aan een hartaanval. Dus een nieuw bulletje gekocht en ons voorzichtig in de arena van de showbusiness gestort. Ook dit bulletje stierf na twee en een half jaar aan een hartaanval.
Toen was voor ons de maat vol. Er werd ons al gezegd, dat bullen niet oud werden, maar dat konden we niet zonder meer accepteren.

Babelou 6 dagen oudIn 1981 hebben we onze kennelnaam aangevraagd en in 1982 werd ons eerste nestje geboren . Twee bonte reutjes en een bont teefje. Een reutje en een teefje hebben we gehouden. Alexandre en Adelaide Du Sourire Doux, wat we ook beschouwen als de stamdieren van onze kennel.  Gelukkig waren Alexandre en Adelaide een lang leven beschoren. Ze zijn respectievelijk 12 en 14 jaar geworden.
Ruim een jaar later op 27 augustus 1983 werd uit Alexandre Du Sourire Doux en Petite Roulette de la Parure onze eerste kampioen geboren, namelijk Babelou Du Sourire Doux. Er zouden er nog vele volgen.

Momenteel wonen we met onze bulldoggen in Belgisch Limburg. We hebben  een hele grote tuin, waar we nogal wat hondenverblijven zouden kunnen bouwen. Toch geven wij er de voorkeur aan om onze honden in huis groot te brengen en op te voeden.
Een Franse bulldog is absoluut geen meutedier. Hij is erg individualistisch ingesteld en is het allerliefste bij zijn vrienden DE MENSEN. Daarom gedijt een Franse bulldog  bij een grote fokker met veel honden minder goed dan bij een kleinere fokker, die meer persoonlijke aandacht aan ze kan geven. Ze houden namelijk niet zo erg van delen.


Dit was ons allereerste nestje Adelaide, Alexandre en Archimedes.

We wensen eenieder veel plezier met het surfen over onze website.