Jubileumshow H.B.C. 17+18-05-2007

Jubileumshow H.B.C.
100-jarig bestaan 1907 – 2007.

Op 17 mei 2007 togen wij opgewekt naar Vught bij Den Bosch om te genieten van 2 prachtige dagen op het Kasteel Maurick.

Wij wisten toen nog niet wat de komende 2 dagen ons zouden brengen, maar het resultaat was verbluffend.

Fernando du Sourire Doux werd van de ruim 400 franse bulldoggen, die waren ingeschreven, beste reserve-reu. Een werkelijke topprestatie. De enige Nederlandse hond, die zo hoog gekomen is. Hij is dan wel van Belgische komaf, maar zijn paspoort is toch echt Nederlands. Hij hoeft niet teruggestuurd te worden naar het land van herkomst, hoewel we dat niet erg zouden vinden. Deze Franse Bulldog, in het bezit van Yolanda en Hijmen Schilperoort uit Oosterhout, heeft nog nooit show gedraaid. Dit was zijn eerste optreden. Nog nooit een ring van binnen betreden. Werkelijk uniek. Hij versloeg zijn nestbroer Frederic, die overigens in de laatste ronde van de voorselectie er met een dikke uitmuntend uitging. Overigens moet nog vermeld worden dat Fernando voortreffelijk werd voorgebracht door Tineke Lange uit Canada.


Fernando Du Sourire Doux

Maar het succes was nog niet gedaan.
Bij de puppieklasse teven werd Femke du Sourire Doux uitgekozen om beste puppieteef te worden. Ook dit teefje draaide voor de eerste keer show en had eveneens nog nooit een ring van binnen gezien. Haar nestzusje Fien, in het bezit van Noud en Ineke Bos uit Eindhoven en pas terug uit Thailand en nog duidelijk vermoeid, werd derde. Deze klasse was uitzonderlijk groot met een totaal van
32 ingeschreven bulletjes.


Femke en Fien du Sourire Doux

Hun broertje Friso, in het bezit van Rene en Marie-Therese Jansen uit Geldrop, behaalde in de puppieklasse reuen de tweede plaats. Ook in zijn klasse waren 22 bulletjes ingeschreven. Zijn andere nestbroertje Fabian ging in de laatste voorselectie met een veelbelovend de ring uit. Zoveel puppies uit een nest met zulke goede resultaten, dat is toch echt de moeite van het vermelden waard.

Friso du Sourire Doux Friso du Sourire Doux

Onze Dafne ging in een van de laatste voorselecties met een uitmuntend de ring
uit, evenals Elmo du Sourire Doux, in het bezit van Gert en Marijke de Mol uit Lieshout.

Voor ons dus werkelijk een evenement om met plezier aan terug te denken.

Maar ons geluk kon nog niet op. Van Tineke Lange hoorden wij dat het nestzusje van Fernando en Frederic definitief Canadees Kampioen was geworden. Tineke en Leen, van harte gefeliciteerd.


Felice du Sourire Doux