Shownieuws Felice (nov 2006, Canada)

Afgelopen week hebben we een pup naar Canada gebracht, die we daar verkocht hadden.
Ondanks het feit, dat we er maar 6 dagen geweest zijn hebben we toch een indruk van Canada gekregen. Het is een prachtig land en de Niagara-watervallen zijn werkelijk indrukwekkend.

Ook was er tijdens ons verblijf een hondenshow in de buurt, waar Leen en Tineke Lange, eigenaren van onze Felice (zus van Freek), haar hadden ingeschreven.
Wij hadden het geluk haar daar te mogen showen en met een overweldigend succes.
De shows in Canada zijn heel anders dan in Europa. Hier gaat het om een puntensysteem. Alle Frenchies komen in de ring van pup tot volwassen hond, reuen en teven, en daaruit worden dan de een en twee gekozen.
Felice won zowel van de teven als van de reuen en tevens werd ze beste puppy.
Hoe meer bulldoggen, hoe meer punten en ook in de groep kun je nog punten winnen. Hoe hoger je komt, hoe meer punten.

showfoto_felice.jpg

Felice heeft nog 2 punten nodig om zich Canadees kampioene te mogen noemen.

De shows zijn voor de exposant ook veel vriendelijker. Je weet exact wanneer je gekeurd wordt. Dat staat op je inschrijving en als je gekeurd bent dan mag je naar huis toe. Alleen natuurlijk als je beste van het ras wordt, dan moet je blijven, wat bij ons nu net nog niet het geval was, omdat het als puppy toch heel moeilijk is om van een kampioensreu van 4 jaar te winnen, ook al ben je seniorenpup.

Wij wensen Leen en Tineke Lange nog veel succes toe met Felice en haar jongste aanwinst Ferenc, een mooi redfawn bulldogreutje, dat in de toekomst zeker nog van zich zal laten horen.