Babelou

MULTICHAMPION BABELOU

Europasieger 1986
Luxemburgskampioen 1987
VDH Kampioene
Nederlands, Belgisch en Internationaal Kampioen.

Babelou  1983-1994, dochter van Alexandre du Sourire Doux (de stamvader van de Doux-honden) en Petite Roulette de la Parure.

Babe, eigenwijs, vrolijk, koppig, moedig, standvastig, dominant, onstuimig, temperamentvol. Al deze begrippen zijn op haar van toepassing.
De reuen, daar had ze hart voor. Van de teven was ze minder gecharmeerd.
Ze mocht je of ze mocht je niet en dat liet ze dan ook heel duidelijk blijken. We waren eens op vakantie in ons geliefde Frankrijk aan zee. Ze hield van zwemmen en wandelen. Er was een man aan het zwemmen in zee en hij riep haar. Vol enthousiasme zwom ze naar hem toe. Toen ze vlakbij hem was begon deze man heel hard met zijn handen op het water te slaan. Vol verontwaardiging zwom ze terug. Toen we een jaar later met onze Babe en haar zoon Isaac weer in dezelfde plaats bij het jeux de boulen stonden te kijken, zag ze de man weer, die haar ook riep. Ze hoorde zijn stem en ze begon te blaffen en haar haren gingen recht overeind staan.
Ik herinner me een vroege ochtend op een mooie zomerdag. Ik kon niet slapen, was verdrietig en heel erg boos. Ik ben opgestaan om een fikse wandeling te maken Babe stond naast me. Ze wilde mee. Dat mocht ze, maar ik had geen zin om haar aan te lijnen, wat ik haar ook vertelde. Ze keek me aan en ik voelde dat ze me heel goed begreep. We zijn op dat vroege uur langs weilanden gestruind met koeien en paarden. We kwamen langs boerderijen, waar erfhonden  kond deden van ons verschijnen, maar ze bleef pal naast me. Ze keek me aan of ze wilde zeggen. Fijn he vrouw, jij en ik zo samen. Samen kunnen we de hele wereld aan en samen zijn we sterk. Mijn boosheid was over toen we thuis kwamen en in die uren van samen lopen is er een band tussen ons ontstaan, die de rest van haar leven heeft geduurd. Ik heb ook nooit meer zo een  intens verdriet voor een hond gevoeld als toen zij er niet meer was.

Vader: Alexandre du Sourire Doux Moeder: Petite-Roulette de la Parure