Kamille

 Kamille du Sourire Doux 20-04-2011 – 20-03-2022.

Onze lieve, mooie, vrolijke en enthousiaste Kamille is van de ene op de andere dag bij ons weggerukt.

Zaterdagavond, na de laatste ronde buiten, kwam hij maar heel stilletjes binnen en dat waren we niet gewend. Als Kamille gepist had buiten gaf hij luid en duidelijk aan dat hij naar zijn bed wilde. Nu dus niet en even later begon hij te kronkelen en te tollen, liep overal tegen aan. Het was niet om aan te zien. De DA gebeld, maar we kregen een bandje voor de DA van wacht. Helaas zat die in Pelt, richting Hamond. Dat is bij ons vandaan ruim een half uur rijden en dan midden in de nacht.  Naar ons komen ging niet en daar naar toe met Kamille in deze toestand was absoluut geen optie, dus wij zijn die nacht bij hem gebleven. Het was vreselijk om te zien en niets te kunnen doen. Hij bleef aan de gang. Het hield nog geen minuut op. In de vroege ochtend is Kamille toen gestorven. Achteraf bleek hij een herseninfarct gehad te hebben en ze hebben ons verzekerd dat hij niet geleden had en dat hij van die laatste uren niets heeft meegekregen, omdat zijn hersens niet meer functioneerden. Een schrale troost.

Wij missen onze Kamille vreselijk. Onze enige, mannelijke telg nog. Nooit geen dierenarts nodig gehad en nu het nodig was niet bereikbaar. Kamille, altijd vrolijk, sprong de mensen vol enthousiasme overhoop, want springen dat kon hij. Op de wandeling liet hij zijn blijdschap zeer duidelijk merken. Ook in huis was hij altijd duidelijk aanwezig. Wij zullen deze bul heel hard gaan missen.

 

Onze Kamille is geboren op 20 april 2011 en was helaas de enigste in het nest, maar hij is uitgegroeid tot een mooie, leuke, lieve, gezonde, ondeugende en enthousiaste bull, alhoewel enig egoisme hem niet vreemd is. Ikke, ikke en de rest kan stikken, maar als ik hem in de tuin zie spelen en van die rare bokkesprongen zie maken, dan gaat mijn hart naar hem uit. Het is een bull om lief te hebben. Ook op de show staat hij zijn mannetje. Hij heeft al verschillende uitmuntend’s gehaald.

Onze Kamille staat ter dekking voor gezonde teefjes.

Tevens is onze Kamille onderzocht op luchtpijp, hart patella, heupen, knieen en rug en cum laude geslaagd.

Stamboom:

    Rus.Ch. Dali de la Parure
  Chinzano-2 Iz Palevyh Buldogov Rus.Ch. Elena de la Parure
Wum v.d. Mestreechteneerkes    
    Hoebeer v.d. Mestreechteneerkes
  Truija v.d. Mestreechteneerkes Jeske v.d. Mestreechteneerkes
     
Kamille du Sourire Doux    
  Hay v.d. Mestreechteneerkes Hong.Ned.Ch. Belboulecan du Champagne Mondo
    Zjelet v.d. Mestreechteneerkes
Gentille du Sourire Doux    
  Bernice du Sourire Doux Pierot v.d. Zwaantjeshoeve
    Xabine van het Pecawoud