dinsdag 18 juni 2019
Home arrow De Franse Bulldog
 
Menu
Home
Wie zijn wij
De Franse Bulldog
Kampioenenparade
Onze Teven
Onze Reu(en)
Pupinfo
Met Pensioen
In Memoriam
NieuwsFlits
Nieuwsflits 2
Foto Galerij
Web Links
Contact
Zoeken
Foto Scroller

Lig ik niet heerlijk bij mijn nieuwe mama
 

na modderen is het goed baden
 

Bumper
 

[08] Hoi!!!!
 

In het bos zijn wilde dieren, in het bos
 

Op weg naar mijn nieuwe thuis.JPG
 

Touwtrekken
 

[01] laat ons nu maar opgroeien
 

Let us go
 

[15] zijn wij niet schattig
Geschiedenis van de Franse Bulldog PDF Afdrukken E-mail
Artikel index
Geschiedenis van de Franse Bulldog
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5

Het karakter

Nu de welwillende lezer iets meer te weten is gekomen over het ontstaan en de vooruitgang van het ras, is het nu zaak om iets over het karakter van deze kleine bolleboos te vertellen.

In haar boek:  De Franse Bulldog schreef Gravin de Comminges in 1933:
 Het is niet alleen de moedigste hond, maar zonder meer het moedigste dier.
Vergis u echter niet, achter zijn schijnbare onverschilligheid verbergt zich een zachtmoedig wezen, dat veel liefde vraagt om geheel tot ontwikkeling te komen. U kunt hier wel uit opmaken dat deze adellijke dame wel heel erg bezeten moet zijn geweest van het ras.
Uitspraken als  eens een Bulldog, altijd een Bulldog of  die eens het genoegen heeft gesmaakt om de liefde van een Fransoos te mogen ontvangen zal moeilijk een ander ras tot het zijne maken, zijn niet vreemd.
Met zijn grootmoedig en toch zachte karakter, zijn trouwe blik en zijn onstuimige vrolijke enthousiasme heeft hij iets dat moeilijk  met woorden is te omschrijven. Het is een zeer levendige, gezellige huishond, lief in de omgang met kinderen en mensen; daardoor zal hij dan ook snel een ieders hart winnen.
Hij is trouw, intelligent en rustig van aard. Als hij eenmaal uw hart gewonnen heeft, zal hij niet van uw zijde wijken en zijn best blijven doen om zijn aanhankelijkheid te betuigen.
Zijn intelligentie  moge blijken uit het feit dat hij zeer gevoelig is voor stemmingen; heeft u verdriet, dan deelt hij dat, heeft u vreugde, dan geeft hij blijk om dit met u mee te beleven.
Een hard woord is voldoende om hem een beledigde houding te laten aannemen, doch een vrolijke toon en zijn olijke enthousiasme barst weer los.
Het is dan wel een kleine hond, maar hij heeft toch karaktertrekken van zijn grotere dogachtige broeders, met name wil dat zeggen dat hij nergens bang voor is en een zekere dominantie vertoont ten aanzien van andere honden.
Hij ziet er, volgens sommige mensen die het ras niet kennen, gevaarlijk uit, doch is dat totaal niet. Hij is een clown in het gewaad van een filosoof. Hij is zeer aanhankelijk, staat graag in de belangstelling en vraagt daardoor veel aandacht. Hij is zeer betrouwbaar. Hij kan goed springen en lopen en is door zijn stevige bouw en bottengestel een sterke hond.
Door zijn onstuimigheid in het spel komt hij wel eens wild over, maar hij kan ook rustig bij zijn huisgenoten liggen te snurken, hetgeen een uiting is van een voldaan en gelukkig gevoel.
Door zijn intelligentie is hij zeer nieuwsgierig van aard, niets ontgaat hem en hij gaat dan ook graag op onderzoek uit.
Hij is zeer eigenwijs en heeft dan ook zeer zeker een eigen willetje.
Zijn doorzettingsvermogen kent geen grenzen.
Kortom, als men zo een karaktervol wezen, dat niets vreemd is, om zich heen heeft, dan is er geen uitweg mogelijk:

VAN EEN FRANSE BULLDOG MOET MEN WEL HOUDEN. 
© 2019 Du Sourire Doux
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.