zaterdag 17 november 2018
Home arrow De Franse Bulldog
 
Menu
Home
Wie zijn wij
De Franse Bulldog
Kampioenenparade
Onze Teven
Onze Reu(en)
Pupinfo
Met Pensioen
In Memoriam
NieuwsFlits
Nieuwsflits 2
Foto Galerij
Web Links
Contact
Zoeken
Foto Scroller

Lekker stoeien en ravotten in de bossen
 

even een onderonsje
 

[12] een handje bull
 

noemen ze dit nou strand
 

Dit is wel mijn doos
 

Op naar het strand
 

Een hele klus, die krant lezen als je zo jong bent
 

Goal, Cruifie kan mij zo inlijven
 

Op weg naar mijn nieuwe thuis.JPG
 

me and my shadow
Geschiedenis van de Franse Bulldog PDF Afdrukken E-mail
Artikel index
Geschiedenis van de Franse Bulldog
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5

De geschiedenis van het ras.

Over de juiste ontwikkeling van het ras is, in tegenstelling tot de meeste andere rassen, weinig met zekerheid te zeggen.
De meeste geschiedschrijvers zij het er wel over eens dat de Engelse Bulldog een belangrijke rol moet hebben gespeeld bij het ontstaan van het ras, getuige hun lezingen.
Toen rond 1820 de hondengevechten in populariteit inboetten en men de Bulldog meer als huishond ging houden, werden deeze honden gekruist met kleinere rassen, vermoedelijk terriers, waardoor een kleiner type ontstond, dat zich gemakkelijk liet houden in de kleinere arbeiderswoningen van de kantwerkers in de streek van Nottingham; deze honden werden  Toy-Bulldogs  genoemd; zij hadden tiporen.
Toen deze arbeiders, gedwongen door een grote crisis in hun industrietak, zich in Frankrijk gingen vestigen, speciaal in de streek rondom Calais, namen zij deze Toy-Bulldogs met zich mee.
Door verder te selecteren en te kruisen met terriers, zou het staande oor zijn ontstaan.
Deze honden werden weer naar Engeland ingevoerd, waar ze zeer gewaardeerd en door de Kennelclubs als Franse Bulldog erkend werden.
Een andere mening, ondersteund door Paul Megnin, een beroemde hondenkenner uit het begin van de twintigste eeuw, is het volgende:
Er zijn altijd in Parijs, speciaal in Parijs bij de slagers, die gevestigd waren bij de hallen, doggen geweest.
Rond 1870 zijn deze doggen vervangen door Terriers-Boules (niet te verwarren met de Bullterriers). Het waren kleine, korte honden, goed gespierd, met gecoupeerde oren en staart; het hoofd vertoonde reeds de trekken van de huidige Franse Bulldog. Deze honden werden gebruikt als rattenvangers.
Door kruisingen met voornoemde Toy-Bulldogs en mogelijk ook de Mopshonden, zou langzamerhand in Parijs rond 1870 de Franse Bulldog zijn ontstaan.
Volgens oud-gedienden als Lecomte en Riant is het waarschijnlijker dat de oorspronkelijke typen, van een kant de Engelse import en van de andere kant hun kruising met de oude, kleine buldoggen van eenvoudige handelaren, vermengd zijn geworden. Zij wijzen inkruising met de Mopshond van de hand.
Tenslotte beweert de Engelsman Krel, dat de Franse Bulldog in rechte lijn afstamt van de  Dog de Burgos . 
© 2018 Du Sourire Doux
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.